top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Μπουγάτσα με Κρέμα Λεμονιού
Ladle.png

Μπουγάτσα με Κρέμα Λεμονιού

Υλικά

Για τα φύλλα:
6 φύλλα ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI
100 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση/ κρέμα λεμονιού:
350 ml γάλα
150 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ. κορν φλάουρ
2 βανιλίνες
Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
1 ½ κ.σ. βούτυρο

Για τη διακόσμηση:
Ζάχαρη άχνη

Προετοιμασία - Βήματα

Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, το ψιλό σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ και τις βανιλίνες σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Για τη μπουγάτσα:
Απλώνουμε 3 φύλλα ΒΗΡΥΤΟΥ οριζόντια σε μια επιφάνεια το ένα επάνω στο άλλο και τα χωρίζουμε στη μέση. Παίρνουμε το μισό φύλλο από τα τρία, το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 2 επιπλέον φορές τοποθετώντας το ένα κομμάτι φύλλου επάνω στο άλλο.
Βάζουμε αρκετή ποσότητα κρέμας στην άκρη του κάθε κομματιού και την απλώνουμε με το κουτάλι.
Κλείνουμε τα πλαϊνά και τυλίγουμε σε φάκελο, σε σχήμα παραλληλόγραμμου, φτιάχνοντας μια σχετικά μεγάλη, ατομική μπουγάτσα.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.
Βάζουμε τις μπουγάτσες σε ένα αντικολλητικό ταψί, βουτυρώνουμε από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο.
Μόλις πέσει η λίγο θερμοκρασία της, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

bottom of page