top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Μπουγάτσα με Σοκολάτα
Ladle.png

Μπουγάτσα με Σοκολάτα

Υλικά

450 γρ. φύλλο κρούστας KANAKI
λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα σοκολάτας:
750 γρ. γάλα (φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου)
1 μπαστουνάκι βανίλια (σχισμένο κατά μήκος)
40 γρ. κακάο άγλυκο
50 γρ. βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη
80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
150 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή πραλίνα σε κομματάκια
1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα:
λιωμένη σοκολάτα
ζάχαρη άχνη

Προετοιμασία - Βήματα

Για την κρέμα:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κακάο, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη σχισμένη βανίλια και το αλάτι, να ζεσταθούν, σε μέτρια φωτιά. Βροχηδόν ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει η κρέμα χλιαρή. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τα προσθέτουμε με γρήγορες κινήσεις, ανακατεύοντας με σύρμα την κρέμα. Τη βάζουμε σε μπολ. Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της, για να μην κάνει πέτσα και αφήνουμε να κρυώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

Για το στήσιμο της μπουγάτσας:

Στρώνουμε 4 φύλλα, βουτυρώνοντας ενδιάμεσα. Απλώνουμε την κρύα πλέον κρέμα σοκολάτας στα φύλλα, αφήνοντας περιμετρικά ένα κενό 2 εκατοστών. Μπήγουμε κομμάτια σοκολάτας γάλακτος μέσα στην κρέμα. Τυλίγουμε σε ρολό. Όμοια συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 180°C και για περίπου 30 λεπτά.

Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι τη μπουγάτσα σοκολάτας, ραντίζουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link -->

bottom of page