Υλικά
1 συσκευασία Φύλλο ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI
4 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
4 κ.σ. βούτυρο
2 βανίλιες σκόνη
λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα
Προετοιμασία - Βήματα
Ετοιμάζετε την κρέμα:
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνετε το σιμιγδάλι και τη βανίλια. Ανακατεύετε διαρκώς για να μην «πιάσει» η κρέμα, και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά για να φτιάξετε τα μπουγατσάκια. Ακολουθώντας τις οδηγίες, γεμίζετε τα ρολάκια με τη μπουγάτσα. Βάζετε τα μπουγατσάκια στη σειρά σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούν, τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και τα σερβίρετε. Εναλλακτικά μπορείτε να αρωματίσετε τα μπουγατσάκια με λικέρ μαστίχα, αντικαθιστώντας τη βανίλια με 1/4 του φλιτζανιού λικέρ μαστίχα.
Για να φτιάξετε Ρολάκια:
Αλείφετε 1 φύλλο με βούτυρο, το διπλώνετε στη μέση, το αλείφετε ξανά και το διπλώνετε στη μέση άλλη μία φορά.
Γυρίστε το φύλλο που περισσεύει δεξιά κι αριστερά, πάνω στη γέμιση.
Τυλίξτε σε ρολό. Αλείφετε την άκρη του φύλλου με λίγο βούτυρο για να κολλήσει. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.