shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Μπουκιές με Λουκούμι και Αμύγδαλα
Ladle.png

Μπουκιές με Λουκούμι και Αμύγδαλα

Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI
400 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
400 γρ. λουκούμια τριαντάφυλλο
3 ασπράδια
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
4 κ.σ. ροδόνερο

Προετοιμασία - Βήματα

Αφήνετε τα λουκούμια στο ψυγείο ξεσκέπαστα για 1 ώρα περίπου για να τα κόψετε ευκολότερα. Βάζετε τα αμύγδαλα στο πολυμίξερ και τα τρίβετε μέχρι να γίνουν σκόνη. Ψιλοκόβετε τα λουκούμια και τα βάζετε σε ένα μπολ με τα αμύγδαλα. Προσθέτετε τα ασπράδια αχτύπητα και ανακατεύετε. Φτιάχνετε τα ρολά και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180°C για 45 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο και όσο είναι ζεστά τα ραντίζετε με το ροδόνερο. Τα πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και τα αφήνετε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν, τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και κόβετε κάθε ρολό σε 15 κομμάτια.

Για να φτιάξετε Γλυκές μπουκές:
Ανοίγετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Βουτυρώνετε 7 φύλλα και τα βάζετε το ένα επάνω στο άλλο.

Απλώνετε στη μία άκρη κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς τη μισή ποσότητα γέμισης. Τυλίγετε ρολό, το αλείφετε με βούτυρο και το βάζετε στο ταψί. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Όταν κρυώσουν τα ψημένα ρολά, τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και κόβετε κάθε ρολό σε 15 κομμάτια.

Μια συνταγή από την KANAKI.