top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Νηστίσιμη Πίτα με Λαχανικά
Ladle.png

Νηστίσιμη Πίτα με Λαχανικά

Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
2 ξερά κρεμμύδια
½ κιλό σέσκουλα
2 πατάτες
1 αγκινάρα
100 γρ. κουκουνάρι
1 ματσάκι σπαράγγια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Προετοιμασία - Βήματα

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε τα σέσκουλα. Καθαρίζουμε και κόβουμε την αγκινάρα. Την προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια το κουκουνάρι. Ψιλοκόβουμε τα σπαράγγια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αλατίζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις προσθέτουμε χοντροκομμένες. Ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με ένα πινέλο λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα. Διπλώνουμε ένα φρέσκο Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI, το τοποθετούμε μέσα στη φόρμα και το λαδώνουμε. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα 4 φύλλα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε τη βάση της πίτας στους 180°Cπάνω και κάτω αντίσταση για 30 λεπτά. Αφού ψηθεί, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα για να βγει η βάση της πίτας. Την τοποθετούμε σε ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα τη γέμιση. Τη στρώνουμε ομοιόμορφα και προσθέτουμε λίγο ακόμα κουκουνάρι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170°C στην κάτω αντίσταση για μισή ώρα.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

bottom of page