top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Ομελέτα Φούρνου
Ladle.png

Ομελέτα Φούρνου

Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
15 αβγά
250 γρ. μανιτάρια
2 φέτες μπέικον
1 ξερό κρεμμύδι
1 κούπα γάλα
250 γρ. μαλακό κίτρινο τυρί (γκούντα, τσένταρ ή ένταμ)
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Προετοιμασία - Βήματα

Σε ψηλή φόρμα τοποθετούμε 5 φύλλα ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI και τα λαδώνουμε. Τα πατάμε με τα δάχτυλα για να πάρουν το σχήμα του σκεύους. Με ένα ψαλιδάκι αφαιρούμε τα φύλλα που περισσεύουν. Στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θέση στους 175°C, πάνω και κάτω αντίσταση για όση ώρα ετοιμάζουμε τα υλικά για την ομελέτα. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια, το μπέικον και το κρεμμύδι. Σπάμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε μια κούπα γάλα. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά για να σπάσουν οι κρόκοι. Προσθέτουμε το μπέικον και τα μανιτάρια. Βάζουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και βάζουμε τα υλικά. Τρίβουμε λίγο τυρί για παραπάνω γεύση. Στο τέλος, βάζουμε το κρεμμύδι. Ψήνουμε στους 170°C, πάνω και κάτω αντίσταση για περίπου 45 λεπτά.

Η υπέροχη ομελέτα φούρνου είναι έτοιμη.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

bottom of page