top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Πεϊνιρλί
Ladle.png

Πεϊνιρλί

Υλικά

400 γρ. Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI

Για τη γέμιση:
250 γρ. mozzarella
150 γρ. ζαμπόν
50 γρ. βούτυρο
αβγό
σάλτσα τομάτας
παστουρμά

Προετοιμασία - Βήματα

Προθερμαίνουμε το φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία στους 200-220°C στις αντιστάσεις, θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα. Τοποθετούμε τη λαμαρίνα στο κάτω μέρος του φούρνου να πυρώσει καλά για ψηθεί σωστά το πεϊνιρλί.
Δίνουμε σχήμα βαρκούλας στη ζύμη.
Γεμίζουμε κάθε πεϊνιρλί με ζαμπόν και μπόλικη μοτσαρέλα. Στη γέμιση μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε, όπως τομάτα, παστουρμά, ζαμπόν, αβγό και ό,τι σας αρέσει. Ακουμπάμε τα γεμάτα πεϊνιρλί πάνω στην καυτή λαμαρίνα. Ψήνουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου για 15΄ περίπου να ροδίσουν καλά.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο καυτά όπως είναι, τα αλείφουμε με λιωμένο καλό βούτυρο να γυαλίσουν και τα σερβίρουμε.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link -->

bottom of page