top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Πίτα με Αρνί, Αγκινάρες και Μυρωδικά
Ladle.png

Πίτα με Αρνί, Αγκινάρες και Μυρωδικά

Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
½ κιλό αρνί
8 αγκινάρες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 ματσάκι μυρώνια
1 ποτήρι λευκό κρασί
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο

Προετοιμασία - Βήματα

Προετοιμασία υλικών:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφαιρώντας το χνούδι από το κέντρο τους, και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Κόβουμε το αρνί σε μικρά κομμάτια.

Μαγείρεμα γέμισης:
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το αρνί μέχρι να αρχίσει να βγάζει το λίπος του. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και αφήνουμε να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στήσιμο της πίτας:
Αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψί και στρώνουμε 8 φύλλα KANAKI, λαδώνοντας κάθε φύλλο ξεχωριστά. Αδειάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με ακόμα ένα φύλλο. Κλείνουμε την πίτα γυρίζοντας προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν και λαδώνουμε καλά την επιφάνεια. Χαράζουμε την πίτα ελαφρά, ώστε να φεύγει ο ατμός κατά το ψήσιμο.

Ψήσιμο:
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, μόνο με την κάτω αντίσταση, μέχρι να ροδίσει όμορφα.

Απολαμβάνουμε μια τραγανή, αρωματική και γεμάτη γεύση πίτα με αρνί, αγκινάρες και μυρωδικά.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

bottom of page