shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Πίτα με Σπανάκι, Ρικότα και Πεκορίνο
Ladle.png

Πίτα με Σπανάκι, Ρικότα και Πεκορίνο

Υλικά

1 συσκευασία Φρέσκο Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
250 γρ. ρικότα
250 γρ. μασκαρπόνε
250 γρ. τριμμένο πεκορίνο } χρόνος προετοιμασίας 10’
250 γρ. σπανάκι
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι } χρόνος ψησίματος 45’
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Προετοιμασία - Βήματα

Σοτάρουμε το σπανάκι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ για να κρυώσει. Προσθέτουμε το τυρί για κρέμα. Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με ένα πινέλο απλώνουμε λάδι στο ταψί. Βάζουμε 5 φρέσκα Φύλλα ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI στη βάση και τα αλείφουμε με λάδι ένα-ένα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο πεκορίνο και απλώνουμε από πάνω τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και κλείνουμε καλά τις άκρες. Αλείφουμε με λάδι την επιφάνεια και χαράσσουμε τα κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C πάνω και κάτω αντίσταση για 45’.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.