top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Πίτσα με Φέτα και Σαλάμι
Ladle.png

Πίτσα με Φέτα και Σαλάμι

Υλικά

400 γρ. Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI
4 κ.σ. σάλτσα τομάτας
200 γρ. φέτα
12 φέτες σαλάμι αέρος
10 φέτες ελιάς
λίγα φύλλα ρίγανη
λίγα φύλλα βασιλικό
λίγο ελαιόλαδο
λίγο καλαμποκάλευρο

Γρήγορη σάλτσα ντομάτας
400 γρ. αποφλοιωμένες τομάτες
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. βασιλικού
1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Προετοιμασία - Βήματα

Πασπαλίζουμε ένα μεγάλο λεπτό ταψί με λίγο καλαμποκάλευρο και βάζουμε μέσα την έτοιμη ζύμη πίτσας.

Με τα δάχτυλα τεντώνουμε την ζύμη πίτσας ώστε να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού και να γίνει πολύ λεπτή.

Με ένα κουτάλι απλώνουμε κυκλικά την πυκνή σάλτσα τομάτας σε όλη την επιφάνεια της πίτσας.

Βάζουμε ολόγυρα το σαλάμι, τις φέτες ελιάς και την φέτα. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και τον βασιλικό και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω και ψήνουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου.

Τοποθετούμε την πίτσα στον καυτό φούρνο και ψήνουμε χωρίς να ανοιγοκλείνουμε για 25’ περίπου λεπτά μέχρι να ψηθεί σωστά από κάτω η πίτσα.

Για τη γρήγορη σάλτσα ντομάτας:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 10’. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύουμε μερικές φορές να σπάσουν και να λιώσουν οι τομάτες.

Η γρήγορη σάλτσα τομάτας πρέπει να είναι πολύ στεγνή χωρίς καθόλου υγρασία. Όση σάλτσα περισσέψει διατηρείται στο ψυγείο για πολλές ημέρες μέσα σε αποστειρωμένο βάζο Σκεπάστε την επιφάνεια της σάλτσας με ελαιόλαδο για καλύτερη συντήρηση.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το link -->

bottom of page