shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Πίτσα με Γραβιέρα Αμφιλοχίας, Σαλάμι, Πιπεριές, Ελιές και Σπανάκι
Ladle.png

Πίτσα με Γραβιέρα Αμφιλοχίας, Σαλάμι, Πιπεριές, Ελιές και Σπανάκι

Υλικά

1 Πακέτο Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI

Για τη σάλτσα:
2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
4 ντομάτες τριμμένες
1 μεγάλο ξερό φύλλο δάφνης
Μια μεγάλη πρέζα ξερή ρίγανη
½ κ.γ. ψιλή ζάχαρη
¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι, κατά βούληση

400 γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
10 φέτες σαλάμι Λευκάδας
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
5 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
100 γρ. σπανάκι κομμένο

Προετοιμασία - Βήματα

Για τη σάλτσα:
Σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, τα μπαχαρικά τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι για περίπου 10 λεπτά.

Απλώνουμε τη ζύμη με το χαρτί σε ένα ταψάκι 30cm. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και ψήνουμε τη ζύμη για περίπου 5 λεπτά με τη σάλτσα. Στη συνέχεια, βάζουμε από πάνω όλα τα υλικά και τελευταίο το τυρί ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμη.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.