top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Πίτσα με Κρέμα Φέτας και Καπνιστό Χοιρινό
Ladle.png

Πίτσα με Κρέμα Φέτας και Καπνιστό Χοιρινό

Υλικά

1 συσκευασία Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI
2 κρεμμύδια
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
Αλάτι
2 και ½ κ.σ. ελαιόλαδο
125 γρ. μοτσαρέλα βουβαλίσια
2 κ.σ. μασκαρπόνε
200 γρ. φέτα
1 κ.σ. αλεύρι
1 φέτα καπνιστό χοιρινό
θυμάρι
μοτσαρέλα
ρόκα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία - Βήματα

Βάζουμε μια πέτρα ψησίματος ή ένα ταψί αναποδογυρισμένο στο φούρνο να κάψει.
Για να μεταφέρουμε το ζυμάρι στο φούρνο χρησιμοποιούμε ένα φτυάρι. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο φτυάρι και απλώνουμε τη ζύμη. Διπλώνουμε τις άκρες, κάνουμε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και μεταφέρουμε τη ζύμη στο φούρνο να ψηθεί, πάνω στην πέτρα ψησίματος, στους 285ºC για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
Όταν ψηθεί την τοποθετούμε σε μια ξύλινη επιφάνεια για να μην πανιάσει μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία.

Κόβουμε τα κρεμμύδια κυδωνάτα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τη μαύρη ζάχαρη να καραμελώσουν.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τη φέτα, τη μοτσαρέλα, το μασκαρπόνε, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πολτοποιούμε.

Απλώνουμε την κρέμα στη ζύμη.

Κόβουμε τον καπνιστό χοιρινό σε μικρά κυβάκια, τα ρίχνουμε στην πίτσα να πάνε παντού, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το θυμάρι και τη μοτσαρέλα κομμένη σε κομμάτια με το χέρι.

Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Απλώνουμε λίγη ρόκα και σερβίρουμε.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

bottom of page