Υλικά
400 γρ. Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI
λίγο αλεύρι για το άνοιγμα
Γέμιση:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. σπιτική σάλτσα τομάτας
200 γρ. mozzarella
3 φέτες fouantre ζαμπόν βραστό με 30% λιγότερο αλάτι
λίγο φρέσκο βασιλικό πλατύφυλλο
Προετοιμασία - Βήματα
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη πίτσας με πλάστη πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο.
Το φύλλο πρέπει να γίνει πολύ λεπτό και σχεδόν το διπλάσιο σε μέγεθος.
Απλώνουμε τη σάλτσα αλείφοντας όλη την επιφάνεια της πίτσας.
Βάζουμε το ζαμπόν με λιγότερο αλάτι σε πολύ λεπτές φέτες αφήνοντας κενό 2 εκ. περιμετρικά του φύλλου.
Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και κρατάμε 2-3 κ.σ. μοτσαρέλα για το τέλος. Πασπαλίζουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Κλείνουμε τα πλαϊνά του φύλλου κατά 1/3 σχεδόν μέχρι τη μέση του φύλλου. Βρέχουμε με λίγη σάλτσα ντομάτας το δίπλωμα του φύλλου. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
Τυλίγουμε σε φαρδύ ρόλο την πίτσα σκάτσια.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
Ακουμπάμε την τυλιχτή γεμιστή πίτσα με την ένωση προς τα κάτω στο ταψί.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τρυπάμε ελαφρά λίγες τρύπες στην επιφάνεια της ζύμης.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 30’ περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η πίτσα ρολό.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά και κόβουμε σε χοντρές φέτες.