top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Πίτσα με Κρεμά Τυριού, Πατάτες και Κρεμμύδια
Ladle.png

Πίτσα με Κρεμά Τυριού, Πατάτες και Κρεμμύδια

Υλικά

(για 1 πίτσα)

Για την πίτσα
1 Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI
5-6 κ.σ. τυρί κρέμα
5-6 νεαρές πατάτες πλυμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
Ανθός αλατιού-πιπέρι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 κλωναράκια θυμάρι
100 γρ. καπνιστό τυρί

Προετοιμασία - Βήματα

Για την πίτσα:
Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο (μόνο τα φύλλα), τον ανθό αλατιού, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε τη ζύμη για πίτσα σε ένα ταψί, με τη λαδόκολλα του.
Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με το τυρί κρέμα, αφήνοντας ένα περιθώριο γύρω-γύρω 1εκ. και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το καπνιστό τυρί.
Κλείνουμε προς τα μέσα το περιθώριο που αφήσαμε, φτιάχνοντας ένα πλαίσιο και στη συνέχεια απλώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
Περιχύνουμε με το λάδι που έμεινε στο μπολ, σκορπάμε τα φυλλαράκια από το θυμάρι, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο καπνιστό τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, για 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να πάρουν χρώμα στην επιφάνεια οι πατάτες και τα κρεμμύδια.

bottom of page