shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Πίτσα με Πέστο Φέτας και Λαχανικά
Ladle.png

Πίτσα με Πέστο Φέτας και Λαχανικά

Υλικά

1 Πακέτο Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI

Για το Πέστο Φέτας:
τα φύλλα από 1 μεγάλο ματσάκι βασιλικό πλατύφυλλο, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου,
60 γρ. κουκουνάρια
200 ml ελαιόλαδο
120 γρ. φέτα Μυτιλήνης
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση:
250 γρ. ξινομυζήθρα
3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
2 μανιτάρια πορτομπέλλο κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σπαράγγια κομμένα σε λεπτές φέτες αφαιρώντας το κάτω κομμάτι

Προετοιμασία - Βήματα

Για το Πέστο Φέτας:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ
Απλώνουμε την έτοιμη ζύμη σε ένα ταψάκι 30cm με το χαρτί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C τοποθετούμε το πέστο φέτας τα υλικά και ψήνουμε για 10 λεπτά βάζουμε τη ξινομυζήθρα και ψήνουμε για ακόμη 5’.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.