top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Πορτοκαλόπιτα με Σοκολάτα
Ladle.png

Πορτοκαλόπιτα με Σοκολάτα

Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI
250 γρ. γιαούρτι πλήρες
3 αβγά
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
125 γρ. βούτυρο τ. Κερκύρας
1 κ.γ. Αλάτι

Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κουβερτούρα με 65% κακάο

Προετοιμασία - Βήματα

Σε μίξερ βάζουμε το γιαούρτι , τα αβγά, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το χυμό, τη ζάχαρη, 20 γρ. μπέικιν πάουντερ και το λιωμένο βούτυρο.

Όπως είναι ρολλαρισμένο, το κόβουμε κάθετα στη μέση και μετά οριζόντια σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατεύουμε με τα χέρια τα κομμάτια του φύλλου για να ξεκολλήσουν και τα ρίχνουμε στο μείγμα με ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ και αλάτι.

Ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί με αλουμινόχαρτο με την πλευρά της λαδόκολλας πάνω και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε στους 170°C σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα. Μέχρι να φουσκώσει λίγο και να πάρει λίγο χρώμα.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μια κούπα ζάχαρη, 1 κούπα νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε την κουβερτούρα. Το αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια της πορτοκαλόπιτας.

Ρίχνουμε το σιρόπι να πάει παντού και βάζουμε την πορτοκαλόπιτα στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 1,5 ώρα.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.

bottom of page