Υλικά
Για τα σαμόσας:
1 συσκευασία Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
400 γρ. κιμά κοτόπουλου
1 γλυκοπατάτα (σε μικρά κυβάκια)
½ φλ. βρασμένο αρακά
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 πιπεριά τσίλι (ψιλοκομμένη)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. τζίντζερ
1 κ.γ. σκόρδο
1 κ.γ. κάρι
½ κ.γ. καγιέν
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
¼ φλ. λευκό κρασί
3 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Αλάτι & πιπέρι
Για τη δροσερή σάλτσα γιαουρτιού:
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (10%)
150 γρ. αγγούρι (ψιλοκομμένο)
1 ματσάκι κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. αλάτι
Προετοιμασία - Βήματα
Για τη γέμιση:
Σοτάρουμε κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τζίντζερ, σκόρδο, πιπεριά τσίλι και στη συνέχεια τον κιμά. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά, το κρασί και τέλος τον αρακά, τη γλυκοπατάτα και το μαϊντανό. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σαμόσας:
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες (8-10 εκ.). Βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη και διπλώνουμε σε τρίγωνα. Κλείνουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 180°C για 12-16' στην AirFryer, με λίγο λάδι και αντικολλητικό χαρτί.
Σάλτσα Γιαουρτιού:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε δροσερή.