Υλικά
1 συσκευασία Φύλλο ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI
2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 πακέτο μπισκότα digestive (220 γρ.) τριμμένα
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
1 ½ φλιτζάνι μέλι
2 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι γλυκόζη
1 ξύλο κανέλας
Προετοιμασία - Βήματα
Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα και τα βράζετε για 7-8 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την καρυδόψιχα, την κουβερτούρα, την κανέλα και τα μπισκότα. Φτιάχνετε τα σαραγλί σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα βάζετε με τη σειρά σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με λίγο βούτυρο και τα ψήνετε στους 180°C για 30- 35 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα. Μόλις ψηθούν, τα περιχύνετε με το σιρόπι και τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά πριν τα σερβίρετε.
Για να φτιάξετε Σαραγλί:
Αλείφετε ένα φύλλο με βούτυρο, το διπλώνετε στη μέση και αλείφετε πάλι με βούτυρο.
Απλώνετε 2-3 κουταλιές από τη γέμιση σε μια γραμμή κατά μήκος του φύλου και τυλίγετε σε ρολό.
Πιέζετε τις δύο άκρες προς τα μέσα για να ζαρώσει το φύλλο. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.