shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Σοκολατοπιτάκια με Λευκή Σοκολάτα και Αμύγδαλα
Ladle.png

Σοκολατοπιτάκια με Λευκή Σοκολάτα και Αμύγδαλα

Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI
400 γρ. λευκή σοκολάτα
100 γρ. αμύγδαλα ψημένα και ξεφλουδισμένα
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη για την επιφάνεια

Προετοιμασία - Βήματα

Ψιλοκόβετε ή τρίβετε τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύετε. Ετοιμάζετε τα σοκολατοπιτάκια σύμφωνα με τις οδηγίες, τα βάζετε με τη σειρά σε ένα ρηχό ταψί και αλείφετε την επιφάνειά τους με βούτυρο. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά. Αφήνετε τα σοκολατοπιτάκια να κρυώσουν για λίγα λεπτά και τα πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.

Για να φτιάξετε Ανοικτά τρίγωνα πιτάκια:
Ανοίγετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Αλείφετε 7 φύλλα με το βούτυρο και τα βάζετε το ένα επάνω στο άλλο. Τα χαράζετε σε 4 μέρη οριζόντια και κάθετα, δημιουργώντας 16 ορθογώνια φύλλα.
Βάζετε σε κάθε φύλλο λίγο από το μείγμα της γέμισης.
Διπλώνετε τις δύο αντίθετες γωνίες, δημιουργώντας ένα τρίγωνο. Επαναλαμβάνετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.

Μια συνταγή από την KANAKI.