Υλικά
1 συσκευασία Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
3 αχλάδια
βατόμουρα
φραγκοστάφυλα
500 γρ. ζάχαρη
½ κούπα καρύδια
1 κρόκος αβγού
3 κ.σ. βούτυρο με ελαιόλαδο
250 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
10 φύλλα μέντας
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Προετοιμασία - Βήματα
Κόβουμε το αχλάδι σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, με χαμηλή φωτιά, βάζουμε το αχλάδι, τα φραγκοστάφυλα, τα βατόμουρα και τη ζάχαρη.
Κλείνουμε με καπάκι για να μαγειρευτούν και μετά βγάζουμε το καπάκι για να εξατμιστούν όσο περισσότερα υγρά γίνεται.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Σε μπλέντερ πολτοποιούμε τα φρούτα.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα καρύδια, τα ρίχνουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο, κόβουμε το Φύλλο οριζόντια, στα 3.
Για κάθε κομμάτι θα χρειαστούμε δυο φύλλα. Βουτυρώνουμε το Φύλλο, το αναποδογυρίζουμε, βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση, γυρνάμε μια φορά το Φύλλο, κλείνουμε τις άκρες και τυλίγουμε. Όταν φτάσουμε στην άκρη βάζουμε λίγο νερό για να κολλήσει και να κλείσει καλά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
Σπάμε τον κρόκο, ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο που μας έμεινε και αλείφουμε τα στρούντελ. Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στου 165ºC μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, τη μέντα ψιλοκομμένη, κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Όταν ψηθούν τα στρούντελ τα αφαιρούμε από το ταψί και τα τοποθετούμε σε κρύα επιφάνεια για να μην πανιάσουν.
Σερβίρουμε με λίγη άχνη από πάνω και την κρέμα.