shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Strudel με Μήλα και Σταφίδες
Ladle.png

Strudel με Μήλα και Σταφίδες

Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI
8 μήλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
2 κ.γ. κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο
½ φλιτζάνι γαλέτα
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι

Προετοιμασία - Βήματα

Καθαρίζετε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Τα βάζετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Προσθέτετε την καρυδόψιχα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, τη γαλέτα, την κανέλα, το μοσχoκάρυδο και ανακατεύετε. Ετοιμάζετε και ψήνετε το Strudel σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά περίπου. Όταν ψηθεί, το βγάζετε από το φούρνο και τα πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.

Για να φτιάξετε Strudel:
Ανοίγετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας, βουτυρώνετε κάθε ένα από αυτά και τα βάζετε το ένα επάνω στο άλλο.

Απλώνετε το μείγμα με τα μήλα κατά μήκος της μία πλευράς και τυλίγετε ρολό, βουτυρώνοντας το φύλλο εξωτερικά καθώς το τυλίγετε.

Λίγο πριν το τέλος, διπλώνετε τις άκρες του ρολού προς τα μέσα και συνεχίζετε το τύλιγμα. Βάζετε το ρολό με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ρηχό ταψί και αλείφετε εξωτερικά με βούτυρο.

Μια συνταγή από την KANAKI.