shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Ταχινοπιτάκια
Ladle.png

Ταχινοπιτάκια

Υλικά

Γέμιση με μέλι:
1 συσκευασία Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI
300γρ. ταχίνι
100γρ. μέλι
1 κ.σ. μαχλέπι
100γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

Γέμιση με κακάο:
1 συσκευασία Ζύμη για ΠΙΤΣΑ KANAKI
300γρ. ταχίνι
100γρ. μέλι
100γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
2 κ.σ. κακάο
½ κουβερτούρα για γαρνίρισμα

Προετοιμασία - Βήματα

Για τη γέμιση με μέλι ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ταχίνι, το μέλι και το μαχλέπι. Ανακατεύουμε.

Για τη γέμιση με κακάο ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ταχίνι, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και το κακάο.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση στη ζύμη.

Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και τα πασπαλίζουμε πάνω από τη γέμιση.

Γυρνάμε τη μια άκρη να κολλήσει και τυλίγουμε.

Πατάμε λίγο για να πάρει ομοιόμορφο σχήμα.

Κόβουμε σε φέτες σε πάχος 2 πόντων.

Απλώνουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί με την πλευρά της γέμισης προς τα πάνω.

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180°C με αέρα ή πάνω-κάτω αντίσταση.

Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 30-35 λεπτά.

Για τα ταχινοπιτάκια με κακάο, όταν ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και όσο είναι ζεστά γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.