shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Τάρτες με Μήλα και Αμύγδαλα
Ladle.png

Τάρτες με Μήλα και Αμύγδαλα

Υλικά

Για 20 τάρτες:
1 συσκευασία ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ KANAKI
4 μήλα
2 κ.σ. ζάχαρη για τα μήλα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
½ κουτ. του γλυκού κανέλα
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
3 κ.σ. βούτυρο μαλακό
½ φλιτζάνι αμύγδαλα χωρίς φλούδα
2 κ.σ. αλεύρι
1 αβγό
βανίλια σκόνη

Προετοιμασία - Βήματα

Βάζετε στο multi τα αμύγδαλα με το αλεύρι και τα τρίβετε μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ λεπτό. Χτυπάτε με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε το αβγό, το μείγμα με τα αμύγδαλα, το αλεύρι και τη βανίλια. Ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Κόβετε τα μήλα στη μέση, βγάζετε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα ραντίζετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Ετοιμάζετε τις τάρτες όπως στις οδηγίες και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στη χαμηλότερη σχάρα, στους 180°C για 35 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε προαιρετικά με 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι χτυπημένο με 4 κουτ. της σούπας άχνη ζάχαρη.

Για να φτιάξετε Ατομικές τάρτες:
Ανοίγετε τα σφολιατάκια στον πάγκο εργασίας. Απλώνετε λίγο από το μείγμα της γέμισης αφήνοντας 1 εκατοστό περιμετρικά. Βάζετε τα σφολιατάκια στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Διακοσμείτε τις τάρτες, π.χ. με φέτες μήλων.

Μια συνταγή από την KANAKI.