Υλικά
1 συσκευασία Φύλλο ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI
100 γρ. τυρί κρέμα,
100 γρ. βούτυρο
6 κ.σ. ζάχαρη
900 γρ. λευκή σοκολάτα
900 ml. κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι γάλα
9 φύλλα ζελατίνας
1/4 του φλιτζανιού λικέρ πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη και ψημμένη αμυγδαλόψιχα για το γαρνίρισμα
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
2 φλιτζάνια σπόρια ροδιού
Προετοιμασία - Βήματα
Ετοιμάζετε την κρέμα:
Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και τη βάζετε σε ένα μπολ με το γάλα. Τη λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μη σφίξει. Μουσκεύετε τις ζελατίνες σε 1 φλιτζάνι κρύο νερό για 5-6 λεπτά. Όταν μαλακώσουν, τις στραγγίζετε και τις ανακατεύετε με 1/4 του φλιτζανιού ζεστό νερό. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν τελείως, και τις ρίχνετε στη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Προσθέτετε το λικέρ και την κρέμα γάλακτος, και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα κρύο μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον μέχρι να πήξει. Απλώνετε με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με μια σπάτουλα τη μισή ποσότητα κρέμας στη μία βάση των φύλλων. Σκεπάζετε με τη δεύτερη βάση και απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Στρώνετε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι, πασπαλίζετε με την αμυγδαλόψιχα και την άχνη ζάχαρη και γαρνίρετε με τα σπόρια του ροδιού.
Για να φτιάξετε Βάσεις τούρτας:
Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Τα κόβετε στη μέση (κάθετα στη μεγαλύτερη διάσταση) και τα χωρίζετε έτσι σε δύο στοίβες. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το τυρί κρέμα. Παίρνετε ένα φύλλο από τη μία στοίβα, το τοποθετείτε σε ένα ταψί και το αλείφετε με το μείγμα.
Πασπαλίζετε το φύλλο με λίγη ζάχαρη και τοποθετείτε επάνω του το επόμενο φύλλο επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία, χτίζοντας έτσι τη βάση.
Επαναλαμβάνετε με τα φύλλα της δεύτερης στοίβας. Όταν τελειώσετε, ψήνετε τις δύο βάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.