Υλικά
για 8 πίτες:
1 πακέτο Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
300 γρ. φέτα, τριμμένη
300 γρ. μείγμα κίτρινων τυριών
8 αβγά
3 κ.γ. σουσάμι
2 κ.γ. ρίγανη
2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το άλειμμα
Προετοιμασία - Βήματα
Προετοιμασία φύλλου
Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και το αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο. Το διπλώνουμε στη μέση για να δημιουργήσουμε μια πιο σταθερή βάση.
Δημιουργία φωλιάς
Στο κέντρο του φύλλου τοποθετούμε 2 κ.σ. φέτα και 2 κ.σ. κίτρινο τυρί. Σουφρώνουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, σχηματίζοντας μια φωλιά που θα κρατήσει το αβγό.
Ψήσιμο
Μεταφέρουμε τη φωλιά σε ταψί με λαδόκολλα, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και σπάμε ένα αβγό στο κέντρο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να σφίξει το ασπράδι.
Σερβίρισμα
Μόλις βγουν από το φούρνο, πασπαλίζουμε τις φωλιές με λίγη ρίγανη και κόκκινο πιπέρι για έξτρα άρωμα και γεύση.