top of page
shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Τρίγωνες Αμυγδαλόπιτες Κυκλάδων
Ladle.png

Τρίγωνες Αμυγδαλόπιτες Κυκλάδων

Υλικά

Για 14 αμυγδαλόπιτες:
1 συσκευασία Φύλλο ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI
200 γρ. φρέσκο βούτυρο
600 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
4 νεραντζάκια γλασέ ψιλοκομμένα
1/4 του φλιτζανιού ανθόνερο
4 ασπράδια
2 φλιτζάνια ζάχαρη
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
ανθόνερο και ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Προετοιμασία - Βήματα

Βράζετε τη ζάχαρη με 1 φλιτζάνι νερό για 12 λεπτά μέχρι να γίνει ένα πηχτό σιρόπι. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, και το αφήνετε για λίγη ώρα να κρυώσει. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Τρίβετε την αμυγδαλόψιχα στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ μέχρι να γίνει σχεδόν σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την αμυγδαλόψιχα με το σιρόπι, τη μαρέγκα, το ανθόνερο και το νεραντζάκι. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και το κατεβάζετε από τη φωτιά πριν πάρει βράση. Φτιάχνετε τις αμυγδαλόπιτες σε τριγωνάκια σύμφωνα με τις οδηγίες. Αλείφετε με βούτυρο ένα ρηχό ταψί και τις βάζετε με τη σειρά. Τις αλείφετε εξωτερικά με λίγο βούτυρο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά περίπου. Όταν ψηθούν, τις ραντίζετε με λίγο ανθόνερο και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη. Σερβίρετε τις αμυγδαλόπιτες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Για να φτιάξετε Τριγωνάκια:
Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας της κουζίνας σας και τα κόβετε κατά μήκος σε 4 λωρίδες.
Αλείφετε 4 λωρίδες με βούτυρο και τις βάζετε τη μία επάνω στην άλλη. Βάζετε στη μία άκρη μία κουταλιά από το μείγμα και διπλώνετε στο σημείο αυτό το φύλλο διαγώνια, έτσι ώστε να του δώσετε τριγωνικό σχήμα και να κλείσετε μέσα τη γέμιση.
Συνεχίζετε να διπλώνετε το φύλλο τριγωνικά και κολλάτε τις άκρες με λίγο βούτυρο.

Μια συνταγή από την KANAKI.

bottom of page