shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Vegan Κιμαδοπιτάκια με Κιμά Σόγιας και Λαχανικά
Ladle.png

Vegan Κιμαδοπιτάκια με Κιμά Σόγιας και Λαχανικά

Υλικά

1 πακέτο Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
1 1/2 cup κιμά σόγιας
3 cup ελαιόλαδο
1 cup αρακά
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κονσέρβα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια σέλερι
2 κλωνάρια θυμάρι
Αλάτι

Προετοιμασία - Βήματα

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Κόβουμε το σέλερι και το καρότο σε κύβους.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε και αυτό.
Όταν σοταριστούν προσθέτουμε την κονκασέ ντομάτα, προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά.
Όταν περάσουν τα τριάντα λεπτά προσθέτουμε τον κιμά σόγιας και προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Προσθέτουμε τον αρακά, τα μυρωδικά, αλάτι και λίγο αλάτι ακόμα. Μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Κόβουμε το φύλλο στη μέση. Παίρνουμε δυο φύλλα και βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση, τυλίγουμε σε ρολάκια και κλείνουμε τις άκρες με λίγο νερό.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
Τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Μια συνταγή που μας εμπιστεύτηκε ο Γιάννης Αποστολάκης.