shutterstock_723271342 27042021_edited.jpg

Κοινοποίηση

Χριστουγεννιάτικες Φλογέρες
Ladle.png

Χριστουγεννιάτικες Φλογέρες

Υλικά

Για 15 περίπου φλογέρες:
1 συσκευασία Φύλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ KANAKI
500 γρ. φιλέτο από στήθος γαλοπούλας
4 ξερά βερίκοκα, 5 ξερά δαμάσκηνα
2 ½ κ.σ. κουκουνάρι
½ κ.γ. σκόνη μπαχάρι
1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι
1/3 φλιτζάνι σταφίδες
1/3 φλιτζάνι μπράντι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2½ φλιτζάνια βρασμένο ρύζι μπασμάτι
3 ασπράδια
160 γρ. βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Προετοιμασία - Βήματα

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και κόβετε το φιλέτο της γαλοπούλας σε πολύ μικρά κομμάτια. Τα σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές βούτυρο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ψιλοκόβετε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα και τα ρίχνετε στο μείγμα της γαλοπούλας. Προσθέτετε τις σταφίδες και το κουκουνάρι, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το μπράντι. Αφήνετε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, κατεβάζετε και προσθέτετε το ρύζι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ασπράδια ελαφρά χτυπημένα. Φτιάχνετε τις φλογέρες σύμφωνα με τις οδηγίες και τις βάζετε σε ένα ρηχό ταψί το οποίο έχετε προηγουμένως αλείψει εσωτερικά με βούτυρο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC, αλείφετε τις φλογέρες με βούτυρο και τις ψήνετε για 25 λεπτά περίπου.

Δοκιμάστε μία συνοδευτική σάλτσα:
½ φλιτζάνι μαγιονέζα, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο, 4-5 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα και λίγος ξερός βασιλικός. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και συνοδεύετε τα ρολάκια.

Για να φτιάξετε Φλογέρες:
Ανοίγετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Τα χαράζετε στη μέση κάθετα και οριζόντια και τα κόβετε στα 4.

Αλείφετε 3 φύλλα με λίγο βούτυρο και τα βάζετε το ένα επάνω στο άλλο. Βάζετε κατά μήκος των φύλλων 2 περίπου κουταλιές από τη γέμιση, αφήνοντας δύο δάκτυλα κενό από τα άκρα. Γυρίστε το φύλλο δεξιά και αριστερά που περισσεύει πάνω από τη γέμιση.

Τυλίξτε σε ρολό. Αλείφετε την άκρη του φύλλου με λίγο βούτυρο για να κολλήσει. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.

Μια συνταγή από την KANAKI.