Αρχική σελίδα / Συνταγή

Κυπριακή παραδοσιακή Ελιωτή

ΚΑΝΑΚΙ

Συνταγή από
ΚΑΝΑΚΙ

Κυπριακή παραδοσιακή Ελιωτή


Υλικά (για 12 τεμάχια)

1 πακέτο Ζύμη για Πίτσα ΚΑΝΑΚΙ 

Για τη γέμιση:
2 φλιτζάνια μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
½ δέσμη φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
½ δέσμη φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαύρο πιπέρι (προαιρετικό)
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Για την επιφάνεια:
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο για άλειμμα
2 φλιτζάνια σησάμι βρασμένο και στραγγισμένο

Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Για 12 άτομα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά της γέμισης, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει πρώτα και φτάχνουμε τις ελιωτές ακολουθώντας τις οδηγίες. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180˚C.

 

Για να φτιάξετε Ελιωτή

Κόβουμε τη ζύμη σε μεγάλα τετράγωνα, περίπου 10x10 εκ. και στη συνέχεια ανοίγουμε ελαφρώς με τα δάκτυλα κάθε ένα από αυτά πριν τοποθετήσουμε την γέμιση.












Τοποθετούμε μια κουταλιά γέμισης στη μια γωνιά της ζύμης και τυλίγουμε διαγώνια.  Στη συνέχεια κλείνουμε το άνοιγμα που δημιουργήθηκε στριφογυρίζοντας τις άκρες.












Αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια της ελιωτής και την τοποθετούμε στο δοχείο με το σησάμι γυρίζοντάς την ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια με αυτό. Παράλληλα δίνουμε το σχήμα που θέλουμε (κατά προτίμηση μισοφέγγαρο).

 

Εκτυπώστε τη σελίδα Στείλτε σε ένα φίλο