Αρχική σελίδα / Συνταγή

Κυπριακή τυρόπιτα με χαλούμι και δυόσμο

ΚΑΝΑΚΙ

Συνταγή από
ΚΑΝΑΚΙ

Κυπριακή τυρόπιτα με χαλούμι και δυόσμο

Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί)

1 πακέτο Χοντρό Φύλλο με Ελαιόλαδο ΚΑΝΑΚΙ
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2 αβγά χτυπημένα

Για τη γέμιση
2 φλιτζάνια τυρί edam τριμμένο
2 φλιτζάνια χαλούμι τριμμένο
4 αβγά
10-15 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουτάλια δυόσμο ξερό

Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Για 8 άτομα

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνετε την πίτα σύμφωνα με τις οδηγίες.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C για 45-50 λεπτά στην χαμηλότερη σχάρα του φούρνου. Σερβίρετε την πίτα αφού την αφήσετε να κρυώσει για 20 λεπτά.

Για να φτιάξετε Πίτα

Αλείφετε με ελαιόλαδο το εσωτερικό και τα τοιχώματα του ταψιού. Ανοίγετε τα φύλλα και στρώνετε τα μισά, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.












Αδειάζετε την γέμιση, αφήνοντας τα μέσα φύλλα να προεξέχουν από το ταψί και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα, αλείφοντας και αυτά ενδιάμεσα με ελαιόλαδo.












Με ένα μαχαίρι, κόβετε τις άκρες που εξέχουν από το ταψί ή εναλλακτικά μπορείτε να τις τυλίξετε στρίβοντας τες ελαφρά. Ακολούθως xτυπήστε τα αβγά με μια κουτάλια  λάδι και αλείφετε με αυτό την επιφάνεια της πίτας. 

 

Εκτυπώστε τη σελίδα Στείλτε σε ένα φίλο