Αρχική σελίδα / Συνταγή

Κυπριακά ατομικά μπακλαβαδάκια

ΚΑΝΑΚΙ

Συνταγή από
ΚΑΝΑΚΙ

Κυπριακά ατομικά μπακλαβαδάκια

 

Υλικά (για 52-56 τεμάχια)

1 πακέτο Φύλλου Βηρυτού ΚΑΝΑΚΙ
1 φλιτζάνι σογιέλαιο ή φυστικέλαιο

Για την γέμιση:
2 φλιτζάνια αμύγδαλα κοπανισμένα
2 κουταλιές κανέλα αλεσμένη
2 κουταλιές ζάχαρη

Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
5 ξυλάκια γαρύφαλλο
φλούδα μισού λεμονιού

Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Για 52 άτομα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση καθώς επίσης και το σιρόπι αφού το ζεστάνετε για μισή ώρα περίπου. Ετοιμάστε τα μπακλαβαδάκια όπως στις οδηγίες και τοποθετήστε τα μέσα σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 175˚ C μέχρι να ροδίσουν καλά.  Για το σιρόπιασμα, περιχύστε τα μπακλαβαδάκια με ζεστό σιρόπι που έχετε ετοιμάσει προηγουμένως, αφού τα αφήσετε πρώτα να κρυώσουν αρκετά καλά.

Για να φτιάξετε Μπακλαβαδάκια

Κόβετε κάθε φύλλο σε τέσσερα τεμάχια σχηματίζοντας σταυρό.













Αλείφετε με λάδι όλη την επιφάνεια του φύλλου.Τοποθετείτε ένα κουταλάκι γέμιση κατά μήκος της μιας πλευράς αφήνοντας δύο δάχτυλα περίπου από κάθε πλευρά.












Διπλώνετε στη συνέχεια τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγετε σε ρολό. 
Εκτυπώστε τη σελίδα Στείλτε σε ένα φίλο