Αρχική σελίδα / Τρόπος Χρήσης

Τρόποι Χρήσης

Σφολιάτα

Αφράτη ζύμη που φουσκώνει για πίτες και γλυκά

Η Σφολιάτα είναι μια ειδικά σχεδιασμένη αφράτη ζύμη, φτιαγμένη από εκλεκτό αλεύρι και μη υδρογωνωμένα φυτικά λιπαρά, που, όταν ψήνεται, φουσκώνει, σχηματίζοντας στρώσεις από πολλά λεπτά φύλλα. Είναι κατάλληλη για αλμυρές και γλυκές πίτες, αλλά και για αφράτες τάρτες, για κρουασάν, κορνέ, στρούντελ, μιλφέιγ και για τις δικές σας μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές δημιουργίες.

Κάθε συσκευασία περιέχει 2 ξεχωριστά συσκευασμένα φύλλα (30x37cm).


Βάρος Προϊόντος: 800g

Απόψυξη:

Πριν χρησιμοποιήσετε τη Σφολιάτα, αφήστε την να αποψυχθεί για τουλάχιστον 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή από το προηγούμενο βράδυ τοποθετήστε την στην συντήρηση του ψυγείου σας, μέσα στην κλειστή συσκευασία της.
Μη προσπαθήσετε να ξετυλίξετε τη ζύμη που δεν έχει αποψυχθεί πλήρως, γιατί θα θρυμματιστεί. Συνιστάται να είναι πλήρως αποψυγμένη αλλά κρύα όταν την χρησιμοποιήσετε.
ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΑΦΟΥ ΑΠΟΨΥΧΘΕΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΨΥΧΘΕΙ.

Ξετυλίξτε την Ζύμη πάνω στο πλαστικό φιλμ που είναι τυλιγμένη. Αν η συνταγή σας απαιτεί την τοποθέτηση ολόκληρου του φύλλου της Σφολιάτας, αναποδογυρίστε την με το πλαστικό φιλμ στο βουτυρωμένο ταψί ή σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια πατήστε με τα χέρια σας από την πλευρά του φιλμ ώστε η ζύμη να πάρει την μορφή σκεύος σας, ξεκολλήστε το φιλμ απλά τραβώντας το και θα έχετε μεταφέρει την ζύμη χωρίς καν να λερώσετε τα χέρια σας. Αν απαιτεί κόψιμο μπορείτε να κάνετε την προεργασία πάνω στο πλαστικό φιλμ διατηρώντας τον πάγκο της κουζίνας σας καθαρό.

Πίτα σε ορθογώνιο ταψί

Για να φτιάξετε Πίτα σε ορθογώνιο ταψί:

Παίρνετε ένα μεγάλο ρηχό ταψί φούρνου, το στρώνετε με αντικολλητική λαδόκολλα και απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνετε το μείγμα αφήνοντας κενό σε απόσταση τουλάχιστον 2 εκατοστά περιμετρικά από τις άκρες της σφολιάτας.  











Αλείφετε με ένα πινέλο λίγο νερό στις άκρες του φύλλου και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Πατάτε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν.












Τρυπάτε την επιφάνεια σε 5-6 σημεία για να φεύγει ο ατμός καθώς ψήνεται η πίτα.  Χτυπάτε τον κρόκο με το γάλα και αλείφετε την επιφάνεια.

Δείτε συνταγές για Πίτα σε ορθογώνιο ταψί:

Εκτυπώστε τη σελίδα Στείλτε σε ένα φίλο